Just nu
Vi har restaurangen öppen för bokade gäster/grupper enligt överenskommelse.
KÖKET PÅ FJÄLLET
Med gårdens egna råvaror
Jakt, fiske och jordbruk är vår vardag
Lamm, älg, ren, röding, öring, ripa, bär och svamp finns på menyn. Unika råvaror som kommer från den egna gården eller den nära omgivningen. Råvarorna förädlas till exklusiva menyer i vårt kök. I restaurangen kan du och dina vänner avnjuta mat och dryck i lugn och harmonisk miljö. Förboka i god tid så lovar vi dig det allra bästa. Vi öppnar lördag 11 juli.
Fakta om råvarorna 2020
-
Lamm - 30 lamm som vi själva transporterat till Burträsk slakteri
-
Älg - en fin kviga skjuten 2 km från gården av sonen Tom
-
Charkprodukter - görs av gårdens kött på Gårdscharken Fågelberget
-
Ripa - Tomas snarar under vintern, köper även in från närområdet
-
Röding/öring - fiskar vi hela året i sjön Virisen
-
Ren - köper vi in av Anders Skum Fjällvilt, Ammarnäs
-
Mandelpotatis - köper vi in av Erik Jonsson, Långträsk
-
Bär, gula kantareller och rabarber plockar och skördar vi under säsong
-
Råmjölk - köper vi av Tomas Fredriksson i Blaiken
-
Ekologiska viner - köper vi in från Principium
-
Övriga varor - köper vi in av Menigo
Boka gärna via sms på +46702744188
FEST
Firma – födelsedag – fest
Här på Virisen blir din fest ostörd och privat i lugn och vacker fjällmiljö, ett oförglömligt och unikt minne för nära och kära. Lokalen och omgivningen gör att du, förutom god mat kan bjuda dina gäster på bastu, jacuzzi, levande musik och uteaktiviteter. Behöver du och ditt sällskap sova över, finns 18 bäddar fördelade i dom fyra timmerstugorna på gården.